Країни G20 почнуть з вересня обмін податковою інформацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни G20 почнуть з вересня обмін податковою інформацією

Казна та Політика
465
Країни G20 готуються почати автоматичний обмін податковою інформацією з вересня поточного року.
“У вересні 2017 року ми очікуємо першого автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки на основі єдиного стандарту звітності ОЕСР”, – йдеться документі.
Лідери G20 підтвердили свою прихильність до виконання плану з протидії розмиванню податкової бази і виведенню прибутку з-під оподаткування (BEPS) та закликали усі юрисдикції приєднатися до його реалізації.
В даний час до плану BEPS приєдналося понад 100 країн, в тому числі і Росія. Однак податкові органи РФ почнуть брати участь в автоматичному обміні інформацією про активи платників податків з 2018 року. В даний час ФНС укладає двосторонні угоди з іншими країнами, а також підписала відповідну багатосторонню конвенцію, яку має ратифікувати парламент.
“Ми закликаємо всі відповідні юрисдикції почати обмін інформацією не пізніше вересня 2018 року. Ми високо оцінюємо прогрес юрисдикцій в досягненні задовільного рівня реалізації узгоджених міжнародних стандартів з податкової прозорості і чекаємо від ОЕСР до нашого наступного саміту оновлений перелік, який відображає подальше просування юрисдикцій в даному напрямку”, – йдеться в комюніке.
При цьому учасники саміту обіцяли продовжувати надавати підтримку країнам, що розвиваються, у нарощуванні їх податкового потенціалу.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас