Фіскали відключили програму звітності "M.E.Doc" - кіберполіція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фіскали відключили програму звітності "M.E.Doc" - кіберполіція

Кримінал
8081
Державна фіскальна служба (ДФС) в даний час відмовилася від використання найпопулярнішої на ринку програми податкової звітності “M.E.Doc” у зв’язку зі звинуваченнями департаменту кіберполіції Національної поліції України на адресу її розробника про використання цієї програми в масштабній кібератаці.
ДФС вже відключила медок”, – написала кіберполіція на своїй сторінці в мережі Facebook.
У ДФС повідомили, що зможуть прокоментувати ситуацію дещо пізніше.
У свою чергу розробник ПЗ “M.E.Doc”, який з 27 червня категорично заперечував використання програми в кібератаці, 5 липня визнав “безпрецедентний факт злому”, в результаті якого в продукт був внесений шкідливий програмний код в пакет оновлення.
Згідно з повідомленням на сторінці в мережі Facebook, розробник створив оновлення, яке “гарантовано виключає загрози для користувачів”, проте в ході обшуку поліцією за участю СБУ 4 липня сервери компанії були тимчасово вилучені для аналізу проникнення.
“Таким чином, поки ми позбавлені можливості випустити оновлення з підвищеним ступенем безпеки”, – констатує розробник, пропонуючи департаменту кіберполіції під його чітким контролем і з застосуванням додаткових методів захисту якомога швидше випустити оновлення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас