Італія подала позов на €2,7 млрд до Morgan Stanley — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія подала позов на €2,7 млрд до Morgan Stanley

Світ
375
Рахункова палата Італії подала позовну заяву проти Morgan Stanley, звинувативши американський банк у введенні італійської влади в оману щодо угод з фінансовими інструментами, за якими Італія в результаті виплатила банку 2,7 млрд євро.
Позов був поданий після проведення розслідування італійською владою. Як зазначають джерела агентства “Рейтер”, Рахункова палата Італії (Corte dei Conti) подала заяву до Morgan Stanley від імені італійських платників податків.
Крім звинувачень у тому, що Morgan Stanley ввів владу Італії в оману з приводу контрактів, які були спочатку спекулятивними (за твердженням обвинувачення), а не засобом хеджування ризиків, влада також звинувачує американський банк в конфлікті інтересів.
Йдеться про угоди за деривативами (похідними фінансовими інструментами), укладеними в період з 1995 по 2005 рр. Контракти були згодом розірвані в грудні 2011 року і січні 2012 р.
Влада Італії придбала у Morgan Stanley кілька свопів та опціонів за процентними ставками, проте в певний момент була змушена розірвати контракти, виплативши за це Morgan Stanley $3,4 млрд.
Варто додати, що крім Morgan Stanley декілька інших американських банків (зокрема, JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Bank of America (колиш. Merrill Lynch) та ін.) укладали схожі угоди не тільки з Мінфіном Італії, але також і з муніципалітетами кількох італійських міст країни. Деривативні контракти також свого часу у Goldman Sachs придбала і влада Греції.
Дані угоди були укладені в переддень боргової кризи, що вибухнула в Європі в 2010 р. на тлі фінансових проблем у Греції, а також поширення побоювань з приводу стабільності фінансів інших периферійних країн єврозони, а також Італії.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас