Південна Корея має намір запровадити жорстке регулювання криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея має намір запровадити жорстке регулювання криптовалют

Фінтех і Картки
610
У Південній Кореї розпочалася підготовка нових законодавчих актів, покликаних ввести в правове поле операції з криптовалютами. При цьому нове регулювання може виявитися досить жорстким, повідомляє The Korea Herald.
За інформацією видання, представник правлячої Демократичної партії Пак Йон Чжи готує три нові законопроекти, які створять нормативно-правову базу для обігу в країні криптовалют біткоїна і Ethereum.
Зокрема, будуть запропоновані поправки до існуючого закону про електронні фінансові транзакції, які, в разі їх прийняття, будуть означати регулювання діяльності трейдерів і компаній, що оперують з криптовалютами, та їх підзвітність фінансовим відомствам.
Сам автор поправок каже, що зараз в Південній Кореї «відсутній державний захист, який би гарантував цінність цифрових валют». Також він звертає увагу на необхідність вирішити проблему неможливості обміну цифрових валют на інші існуючі валюти і – що звучить досить цікаво – «можливий хаос в національній економіці після того, як бульбашка цифрових валют лусне».
При цьому, як зазначає видання, різке зростання вартості багатьох криптовалют, яке спостерігається в цьому році, Пак Йон Чжи порівнює з феноменом тюльпаноманії в Нідерландах в 17-му столітті.
Інші поправки націлені на зміну чинних законів про податок на доходи і податок на прибуток підприємств з метою наділити уповноважені відомства можливістю припиняти будь-які спроби ухилення від податків з криптовалютних транзакцій.
Очікується, що свого остаточного вигляду законопроекти набудуть до кінця поточного місяця.
Слід зазначити, що в цьому році Південна Корея стала одним з найбільших криптовалютных ринків у світі. На сьогоднішній день на неї припадає близько 8,5% всіх обсягів торгівлі біткоїном, при тому що ціна першої криптовалюти на провідних біржах цієї країни вища майже на $150, ніж на американських майданчиках.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас