УБ і "Перспектива" в понеділок відновили торги в звичайному режимі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УБ і "Перспектива" в понеділок відновили торги в звичайному режимі

Фондовий ринок
81
Українські фондові майданчики “Українська біржа” (УБ) і “Перспектива” (обидва – Київ) в понеділок відновили торги в звичайному режимі.
“Доступні всі стандартні режими торгів і інструменти фондового та термінового ринків”, – повідомляється на веб-сайті УБ.
“Біржа в понеділок відновила роботу в звичайному режимі. Клієнти поступово підключаються до торгів”, – сказав директор “Перспективи” Станіслав Шишков.
Як повідомлялося, “Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках” (РЦ, Київ), що став жертвою кібератаки, в другій половині 28 червня дня відновив діяльність і почав обробляти заявки за 27 червня, повідомила Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України.
З огляду на складну ситуацію і відновлення роботи РЦ, інший основний елемент інфраструктури – Національний депозитарій України (НДУ, Київ) продовжив операційний день 30 червня до 20:00 з метою проведення операцій, пов’язаних з виконанням розрахунків по операціях з цінними паперами, здійснених на фондовій біржі або поза фондовою біржею.
Крім того, 29 червня було відновлено роботу сервісу НДУ “Кабінет клієнта” для відправки звітності емітента в НКЦПФР, але, за інформацією учасників ринку, цей сервіс також поки працює нестабільно, швидкість обміну інформацією залежить від навантаження мережі.
Подібний масштабний збій в роботі фондового ринку України через кібератаку став першим в його історії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас