Мінфін оприлюднив лист Коломойського з проханням націоналізувати ПриватБанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін оприлюднив лист Коломойського з проханням націоналізувати ПриватБанк

Фондовий ринок
2068
Міністерство фінансів України на своєму сайті оприлюднило лист від 16 грудня 2016 року прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману від колишніх найбільших акціонерів Приватбанку Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова з проханням придбати акції банку і прийняти позитивне рішення щодо його подальшої капіталізації
У повідомленні Мінфіну зазначається, що термін, до якого колишні акціонери ПриватБанку в односторонньому порядку зобов’язалися забезпечити проведення реструктуризації кредитного портфеля банку, закінчився 1 липня 2017 року.
“Згідно з інформацією, якою на даний момент володіє Міністерство фінансів, значного прогресу в реструктуризації досягнуто не було”, – йдеться в повідомленні.
Мінфін також зазначає, що націоналізація ПриватБанку була необхідним кроком для порятунку Банку і забезпечення фінансової і економічної стабільності в Україні. “Адже виведення з ринку найбільшого банку в країні, де тримають вклади понад 20 млн українців і через який здійснюється більше 60% всіх роздрібних платежів, міг привести до дестабілізації фінансової системи країни і мати значний негативний вплив на економіку в цілому”, – підкреслюють у відомстві .

Довідка Finance.UA: 
  • 18 грудня 2016 року уряд прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку, кінцевими бенефіціарами якого на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.
     
  • Таким чином, держава отримала 100% в його капіталі, а ПриватБанк було докапіталізовано на суму 116,8 млрд грн.
     
  • За даними Національного банку України 2016 рік ПриватБанк закінчив зі збитками 135,31 млрд гривень, що становить 80% загального збитку, отриманого українськими банками в минулому році.
     
  • В результаті аудиту з’ясувалося, що 100% корпоративного кредитного портфеля Приватбанку було видано пов’язаним особам, і фінустанова потребує додаткової капіталізації ще мінімум на 38 млрд грн.

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас