Україна отримає 5 мільйонів євро гранту ЄС на реформу управління державними фінансами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримає 5 мільйонів євро гранту ЄС на реформу управління державними фінансами

Казна та Політика
136
Україна підписала угоду з Європейським Союзом та Світовим банком, в рамках якої наша країна отримає грант ЄС до 5 млн євро на трансформацію систем управління державними фінансами та реформу державного управління.
Як зазначила під час брифінгу після підписання документа директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, підписання угоди означає ще один крок для зміцнення партнерства України з ЄС і СБ.
«Сьогодні ми підписали угоду про надання технічної допомоги для підтримки системи управління державними ресурсами – реформи, яка триватиме кілька років», – сказала вона, зазначивши, що угода передбачає надання гранту в розмірі 5 млн євро. У свою чергу, глава Представництва ЄС в Україні Х’юг Мінгареллі зазначив, що підписання угоди є черговим кроком у зміцненні зв’язків України з ЄС в рамках підписаної Угоди про асоціацію, яка набере чинності 1 вересня 2017 року.
«Ми повністю міняємо систему, яка формувалася останні 25 років і залишалася пострадянською, як в управлінні людськими ресурсами в органах державної влади, так і в частині взаємодії органів влади між собою», – сказав він. Згідно з матеріалами Світового банку, проект розрахований на 3 роки, і частину гранту в розмірі 3 млн євро буде спрямовано на проекти Міністерства фінансів Нацагентства з питань державної служби з трансформації систем управління державними фінансами та людськими ресурсами в органах влади, частина – 2 млн євро – на фінансування консультаційних послуг і аналітичну роботу Світового банку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас