Японія переведе частину держсервісів на блокчейн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія переведе частину держсервісів на блокчейн

Фінтех і Картки
376
З наступного року Японія почне тестувати систему розподіленого реєстру для реєстрації тендерних заявок. У найближчому майбутньому країна планує використовувати блокчейн для захисту даних про робомобілі, електростанції та інші критично важливі об’єкти інфраструктури.
Міністерство внутрішніх справ і комунікацій Японії буде тестувати систему обробки державних тендерів на базі блокчейна. Випробування розпочнуться в наступному бюджетному році і триватимуть до березня 2018. Уряд сподівається, що розподілений реєстр забезпечить безпеку даних і скоротить витрати.
Технологія блокчейна дозволяє реєструвати і зберігати дані в захищеному реєстрі, доступ до якого мають усі учасники операції. Підробити дані в системі практично неможливо, бо всі зміни відслідковуються. Через прозорість та безпеку блокчейном вже зацікавилися великі фінансові корпорації та держслужби деяких країн.
Японські чиновники сподіваються, що переведення тендерних заявок на блокчейн принесе користь і уряду, і приватним підприємствам. Компаніям не доведеться збирати документи по різних інстанціях. Відомство, яке оголошує тендер, зможе самостійно отримувати необхідні дані в електронному вигляді.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас