Трамп готовий продавати Україні мільйони тонн вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп готовий продавати Україні мільйони тонн вугілля

Енергетика
2067
Президент США Дональд Трамп готовий продавати Україні “мільйони і мільйони тонн вугілля”.
Про це він заявив виступаючи в міністерстві енергетики США, передає Reuters.
Трамп заявив про “золотий вік” енергетичного бізнесу США, оголосивши про намір збільшити експорт природного газу нафти і вугілля на ринки Східної Європи і Азії.
“Ми тут сьогодні, щоб дати волю новій американській енергетичній політиці. Ми будемо експортувати американську енергетику по всьому світу”, – заявив Трамп.
Президент США планує просувати американський експорт скрапленого природного газу (СПГ) на зустрічі з лідерами Центральної та Східної Європи, які в значній мірі залежать від поставок російських енергоносіїв, у Варшаві наступного тижня. Після цього Трамп проведе зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним в кулуарах G20.
Трамп також оголосив про плани експортувати вугілля в Україну.
“Україна сказала нам, що їй потрібні мільйони і мільйони тонн вугілля”, – сказав він.
“Прямо зараз є багато інших місць, яким воно потрібне, і ми готові продавати його в усьому світі тим, хто його потребує”, – додав він.
У зв’язку з цим міністр енергетики США Рік Перрі заявив, що хоча рішення Трампа про вихід з Паризької кліматичної угоди може нашкодити відносинам США з іншими країнами, експорт енергоносіїв навпаки сприятиме зміцненню зв’язків з союзниками.
Сполучені Штати зможуть заробити набагато більше друзів, будучи в змозі поставляти енергоносії країнам, які є заручниками Росії, вважає міністр.

Довідка Finance.UA:

  • 15 березня Рада нацбезпеки прийняла рішення про тимчасову заборону переміщення товарів через лінію розмежування в зоні АТО.
  • У зв’язку з блокадою поставок вугілля з окупованих регіонів Донбасу було введено надзвичайний стан в енергетиці, оскільки заборона поставок пального унеможливлює наявність антрациту на українських ТЕС, які виробляють електрику.
  • У зв’язку з цим в Міненергетики було прийнято рішення розпочати поставки вугілля з ПАР, Австралії і США.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас