Як у них? Єврокомісія запропонувала нову систему загальноєвропейської накопичувальної пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як у них? Єврокомісія запропонувала нову систему загальноєвропейської накопичувальної пенсії

Світ
1584
Європейська комісія представила в четвер проект створення нової категорії накопичувальної пенсії для розширення вибору європейських споживачів.
“Сьогодні ми пропонуємо закласти основи єдиного європейського ринку приватних пенсій. Ми пропонуємо нову добровільну систему накопичення грошей для своєї пенсії”, – заявив у четвер на прес-конференції в Брюсселі заступник голови Єврокомісії з фінансової стабільності і фінансових послуг Валдіс Домбровскіс.
“Європа протистоїть безпрецедентному демографічному виклику. У 2060 році на кожного пенсіонера буде припадати лише дві працездатні людини при чотирьох сьогодні”, – додав єврокомісар.
За його словами, проект, що висувається Єврокомісією, надасть операторам пенсій “прості і інноваційні інструменти, які дозволять їм пропонувати індивідуальний загальноєвропейський продукт накопичувальної пенсії, названий PEPP”. Цей новий тип пенсії був задуманий, щоб дати вкладникам більший вибір і більш конкурентний фінансовий продукт, коли вони хочуть відкладати гроші собі на старість.
Єврокомісія оголосила, що PEPP матиме однакові базові характеристики в усьому Євросоюзі. Його зможуть пропонувати різні постачальники послуг – банки, страхові компанії, професійні пенсійні фонди, інвестиційні компанії та компанії з управління активами.
У пропозиції Єврокомісії рекомендовано, щоб держави-члени ЄС застосовували до нового виду пенсії загальний податковий підхід, який існує в країнах союзу щодо національних пенсійних продуктів, що дозволить швидше запустити PEPP. У Брюсселі також очікують, що PEPP в перший час підтримає план Єврокомісії по ринку капіталів, дозволяючи орієнтувати більше заощаджень на довгострокові інвестиції в ЄС.
За словами Домбровскіса, вкладник матиме право змінювати свого постачальника послуги як в національному масштабі, так і в транскордонному за фіксованою ціною кожні п’ять років. Продукт PEPP можна буде переміщати з країни в країну ЄС, щоб вкладник при переїзді в іншу державу союзу міг продовжувати користуватися ним.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас