Starsky Robotics: «Далекобійники керуватимуть фурами з офісу» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Starsky Robotics: «Далекобійники керуватимуть фурами з офісу»

Технології&Авто
559
У той час як Otto, Volvo і Waymo намагаються повністю передати керування транспортними засобами алгоритмам, у компанії Starsky Robotics інший підхід. Вони хочуть звільнити кабіни від живих людей, але при цьому частково залишити контроль в руках людини. У компанії вважають, що набагато ефективніше сьогодні в складних ситуаціях брати вантажівки на віддалений контроль, а на трасах давати їм автономність.
Компанія розробляє все ту ж систему безпілотного управління вантажівками, але повний контроль їй буде надаватися тільки на автострадах і міжміських дорогах. У разі їзди всередині міст, на складах, в складних ситуаціях управління буде віддалено передаватися оператору в офісі. При такому сценарії можливе максимально швидке впровадження автономних технологій в комерційні вантажні перевезення. За словами представників Starsky Robotics, при будь-якому іншому розкладі будуть потрібні десятиліття, щоб технології і закони досягли потрібного рівня.
План компанії полягає в тому, щоб для управління вантажівками в складних міських умовах найняти реальних далекобійників. Але сидіти вони будуть не в кабіні вантажівки, а в офісі, і стежитимуть відразу за декількома великими вантажівками. На масиві моніторів перед кожним водієм буде вестися онлайн трансляція з кабіни кожної вантажівки. При необхідності оператор зможе взяти під контроль управління будь-якої з них, пише Bloomberg.
Більшість конкурентів Starsky Robotics сьогодні сконцентровані тільки на дослідженнях. Вони намагаються зафіксувати якомога більше пройдених миль і зібраної інформації. Вантажівки Starsky Robotics теж на стадії бета-тестування, але вони при цьому продовжують виконувати свою роботу і приносити прибуток вантажоперевезеннями. Це все той же формат з водієм за кермом, але пасажиром є інженер-програміст, який стежить за роботою встановленої системи, збирає зворотний зв’язок від водія.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас