Ціни на нафту ростуть, зберігаючись на мінімальних позначках з початку року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту ростуть, зберігаючись на мінімальних позначках з початку року

Енергетика
238
Ціни на нафту в п’ятницю вранці збільшуються, при цьому вони зберігаються на найнижчому рівні за поточний рік на тлі стурбованості інвесторів щодо глобального надлишку ринку “чорного золота”, свідчать дані торгів.
Станом на 07.59 за київським часом вартість серпневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,42%, до 45,41 долара за барель. Ціна серпневих ф’ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,42% – до 42,92 долара за барель.
Вартість нафти опустилася на 20% з початку року, незважаючи на зусилля країн ОПЕК щодо скорочення видобутку “чорного золота”. За поточний тиждень сталося два різкі зниження нафтових цін, коли нафта марок Brent і WTI дешевшала більш ніж на 3%, що було викликано занепокоєнням трейдерів з приводу надлишку сировини.
Інвестори також реагували на дані про зростання видобутку сировини в США за минулий тиждень. За даними Міненерго країни, видобуток нафти в країні за тиждень, що завершився 16 червня, збільшився на 0,21%, або на 20 тисяч барелів на добу, до 9,350 мільйона барелів на добу. Запаси дистилятів зросли з показника попереднього тижня на 1,1 мільйона барелів, або на 0,7%, до 152,5 мільйона барелів. Експерти прогнозували збільшення на 0,465 мільйона барелів.
“Ринки налаштовані скептично щодо здатності ОПЕК збалансувати видобуток”, – передає агентство Рейтер думку аналітиків банку ANZ. ОПЕК і кілька країн, що не входять до організації, домовилися в кінці 2016 року в Відні про скорочення свого видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу з жовтневого рівня, з яких 300 тисяч припадають на Росію. Угода була укладена на перше півріччя 2017 року з можливістю продовження. У травні термін його дії був продовжений на дев’ять місяців – до кінця березня 2018 року.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас