Німецькі вчені презентували проект безпілотних товарних поїздів (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі вчені презентували проект безпілотних товарних поїздів (фото)

Технології&Авто
399
Німецькі дослідники з German Aerospace Centre (DLR) представили проект високошвидкісного автономного товарного поїзда, вагони якого зможуть самостійно їздити, розвантажуватися і з’єднуватися з основним складом.
Ідея полягає в тому, щоб перетворити класичний швидкісний поїзд на товарний і надати йому третій клас автономності.
За словами головного менеджера проекту Йоахіма Вінтера, поїзду планується надати такі ж аеродинамічні властивості, які є у пасажирських, на зразок TGV. Для цього доведеться відмовитися від громіздких морських контейнерів, які «вбивають всяку аеродинаміку». «Майбутнє – за невеликими посилками, які люди замовляють по інтернету, в основному, з Азії», – каже Вінтер.
Особливістю поїзда повинна стати автономність кожного вагона, які будуть забезпечені власним комп’ютером і двигуном. Це дозволить вагонам самостійно роз’їжджатися в зону навантаження, отримувати товар і повертатися до локомотива, економлячи таким чином час.
Німецькі вчені презентували проект безпілотних товарних поїздів (фото)
Проектом зацікавилися деякі компанії, зокрема, Siemens. Однак для того, щоб все запрацювало, необхідна інфраструктура, каже Вінтер. Він сподівається, що подібні товарні потяги будуть потрібні для поїздок до Китаю через Росію. Цьому можуть сприяти переговори між двома країнами про модернізацію Транссибу і можливий перехід на єдину залізничну колію між Росією і Європою.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас