Позичальники банку "Михайлівський" погодилися на реструктуризацію кредитів - ФГВФО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Позичальники банку "Михайлівський" погодилися на реструктуризацію кредитів - ФГВФО

Кредит&Депозит
4763
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявляє, що позичальники банку “Михайлівський” погодилися на реструктуризацію кредитів.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Фонду.
Як свідчить статистика, з моменту введення умов реструктуризації по більш ніж 42,5 тис. кредитних договорів була здійснена оплата, яка є підтвердженням акцепту позичальниками умов реструктуризації.
“Майже 4 тис. позичальників протягом квітня-травня поточного року повністю виконали свої зобов’язання перед банком. Інформація про це передана в бюро кредитних історій для відображення в кредитних історіях таких позичальників”, – повідомляє фонд.
Зараз йде період, протягом якого фізичні особи-позичальники банку “Михайлівський” можуть приєднатися до умов договору про реструктуризацію, тобто акцептувати публічну пропозицію банку.
Умови зазначеної реструктуризації були визначені виконавчою дирекцією Фонду гарантування після поновлення законних прав банку “Михайлівський” як кредитора по раніше уступлених кредитних договорах.
На думку Фонду, умови реструктуризації є прийнятнішими для позичальників, бо не стягується плата за обслуговування рахунку, комісія, страхові платежі тощо.
Завдяки цьому сукупна вартість кредиту при реструктуризації знижена і становить від 36% до 60% річних (по простроченій заборгованості), в той час як при стандартних умовах така плата досягала 85-95%, а в окремих випадках і 220% річних.

Довідка Finance.UA:

  • Банк “Михайлівський” віднесений до категорії неплатоспроможних 23 травня 2016 року.
  • У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас