Вартість криптовалюти Ether зросла в 46 разів з початку року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість криптовалюти Ether зросла в 46 разів з початку року

Фінтех і Картки
2615
Капіталізація криптовалюти Ether на цьому тижні досягла $34 млрд – це приблизно 82% капіталізації біткойна, першої і найпопулярнішої в світі криптовалюти. Ще на початку року вона становила лише 5% від цього показника.
Вартість біткойна зросла з початку року більш ніж удвічі: в березні його ціна перевищила вартість тройської унції золота ($1232), а в червні навіть ненадовго пробила позначку в $3000. Водночас, криптовалюта Ether, створена Віталіком Бутеріним, за той же період зросла в ціні на 4500%, пише The New York Times.
На момент написання замітки за один біткойн пропонують трохи більше $2646, або 68 445 грн (станом на 21.06.17), а за один Ether – приблизно $375, або 9 700 грн. При цьому, згідно з опитуванням аналітичного підрозділу CoinDesk, з 1100 власників віртуальних валют приблизно 94% висловилися позитивно про майбутнє Ethereum, в той час як в успіх біткойнів вірять тільки 49% учасників дослідження.
На думку Вільяма Мугаяра, засновника інвестиційного фонду Virtual Capital Ventures, якщо цей тренд продовжиться, то вартість Ethereum може зрівнятися з вартістю біткойнів найближчим часом. «Перевага зараз змістилася у бік віртуальної валюти Ethereum, в цьому немає ніяких сумнівів. Немає практично нічого, що ви б могли зробити з біткойном, чого не можна зробити з ефіром», – говорить він.
Для ринку криптовалют характерні дуже різкі коливання. За даними Bloomberg, зростання вартості п’ятнадцяти цифрових валют на блокчейні, випущених в цьому році, склало в середньому 100% від часу випуску. При цьому токени TaaS, наприклад, зросли в ціні в два рази за перші п’ять тижнів після випуску, а потім впали на 35% всього за два дні.
За матеріалами:
The New York Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас