ЄЦБ закликає банки єврозони мати запасні плани на випадок "жорсткого Brexit" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ закликає банки єврозони мати запасні плани на випадок "жорсткого Brexit"

Світ
236
Європейський центральний банк (ЄЦБ) вживає заходів для забезпечення того, щоб банки єврозони були готові до можливих несприятливих наслідків “жорсткого Brexit”, заявила глава наглядової ради ЄЦБ Даніель Нуї, виступаючи в Європарламенті в понеділок.
За словами Нуї, ЄЦБ попередив європейські фінінститути, що мають підрозділи в Великобританії, про необхідність бути готовими до можливості “жорсткого Brexit” і мати “адекватні запасні плани” на цей випадок.
Як повідомлялося, в понеділок стартували переговори між Великобританією і Євросоюзом про умови Brexit.
Визначення “жорсткий Brexit” традиційно означає відхід Великобританії з єдиного європейського ринку і виключення країни з митної союзу, пише газета Financial Times. Це позбавить британські банки “паспортних прав” для роботи в ЄС і змусить їх створювати підрозділи в країнах єврозони.
Д.Нуї зазначила, що ЄЦБ готовий до “всіх операційних наслідків переміщення британських банків в єврозону” і забезпечить рівне ставлення до всіх банків “незалежно від того, яке місце розташування вони виберуть”.
Вона попередила, що британські банки можуть скористатися лазівками в законодавстві ЄС, щоб уникнути необхідності приводити свої показники у відповідність з європейськими стандартами, наприклад, реєструватися в якості інвесткомпаній або “підрозділів банків третіх країн”.
Такі фінінститути “не контролюються на рівні ЄС, але контролюються на національному рівні”, зазначила Нуї.
Вона закликала Європарламент вжити заходів для закриття відповідних лазівок в законодавстві, щоб банки, які переносять операції в ЄС, були змушені підкорятися європейським стандартам.
Раніше в цьому році ЄЦБ заявив про те, що британським банкам доведеться почекати шість місяців до отримання ліцензії на право здійснення операцій на континенті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас