Ілон Маск запропонував меру Лос-Анджелеса створити під містом мережу тунелів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск запропонував меру Лос-Анджелеса створити під містом мережу тунелів

Технології&Авто
587
Глава Tesla і SpaceX Ілон Маск обговорив з мером Лос-Анджелеса Еріком Гарсетті будівництво мережі високошвидкісних тунелів під містом, повідомляє TechCrunch. Так підприємець має намір вирішити проблему пробок.
«У мене відбулася плідна розмова з мером Лос-Анджелеса з приводу мережі (підземних) тунелів для автомобілів, велосипедів і пішоходів. Дозвіл отримати важче, ніж реалізувати технологію», – розповів мільярдер в своєму Twitter.
Наскільки просунулися переговори Маска і глави міста, не уточнюється. Маск зазначив, що побудувати тунелі і реалізувати проект, швидше за все, буде легше, ніж отримати необхідні дозволи. Саме тому обговорення з регуляторами навіть на такому ранньому етапі настільки важливі, підкреслив він.
В рамках своєї компанії The Boring Company підприємець пропонує прорити під містом мережу високошвидкісних тунелів, щоб вирішити проблему міських пробок. Згідно з проектом, автомобіль за допомогою спеціальної платформи буде спускатися в тунель і через мережу таких тунелів доставлятися до певної точки міста. Підземними коридорами автомобіль буде пересуватися не сам, а на тій же електричній платформі з максимальною швидкістю приблизно в 200 км/год.
Мільярдер вперше показав проект підземних тунелів в кінці квітня. Глава Tesla і SpaceX тоді зізнавався, що проведений в пробках час «зводить його з розуму». У травні компанія продемонструвала також, як будуть виглядати підземні автобуси. Зараз The Boring Company будує тунель під офісом SpaceX, але щоб протягнути його за межі території підприємства, необхідний дозвіл влади міста.
За матеріалами:
Forbes
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас