Картина Пікассо допомагала відмивати гроші малайзійському фонду в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Картина Пікассо допомагала відмивати гроші малайзійському фонду в США

Кримінал
459
Міністерство юстиції США вдалося до законних заходів, щоб повернути $540 млн, які були вкрадені фінансистами, пов’язаними з фондом прем’єр-міністра Малайзії. Серед речей, через які відмивали гроші, була картина Пікассо і права на два голлівудські фільми. Про це повідомляє Reuters.
Окружний суд США в Лос-Анджелесі був останнім кроком Департаменту юстиції в довгостроковому процесі стосовно відмивання грошей, які були незаконно привласнені з фонду Malaysia Development Berhad, творцем якого був прем’єр-міністр Малайзії Наджіб Разак в 2009 році.
Фонд звинувачується у відмиванні грошей різними способами. У тому числі і за допомогою картини Пікассо, яка була подарована актору Леонардо Ді Капріо.
Також Леонардо Ді Капріо передав статуетку “Оскар”, яку виграв Марлон Брандо, слідчим, які ведуть справу про можливе відмивання коштів державним інвестиційним фондом Малайзії.
“Ми не дозволимо США бути місцем, де корумповані люди можуть розраховувати приховати активи і щедро витрачати гроші, які повинні використовуватися на благо громадян інших країн”, – сказав Кеннет Бланко, виконуючий обов’язки помічника генерального прокурора.
Прем’єр-міністр Малайзії звинувачується в тому, що 700 мільйонів доларів були відмиті і незаконно переведені на його рахунки. Він заперечує свою участь в даній афері.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас