У чому суть найбільш вірусного українського проекту Nimses - містичної крипто-соцмережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У чому суть найбільш вірусного українського проекту Nimses - містичної крипто-соцмережі

Фінтех і Картки
7188
Головним інфоприводом цього тижня безумовно став український проект Nimses – загадкова мережа, яку одні порівнюють з Instagram, інші називають криптовалютою, а треті – геолокаційним сервісом знайомств. За кілька днів промокоди на реєстрацію в проекті заполонили стрічку Facebook і Instagram, їх постили навіть зірки і лідери думок.
Насправді Nimses об’єднує в собі всі описані вище елементи, даючи користувачеві те, заради чого він взагалі прийшов в інтернет – чужу увагу і можливість її монетизувати.
Nimses вибився в лідери App Store і Google Play в Росії і Україні всього за чотири дні. В кінці травня була запущена кампанія з промо-кодами, спровокувавши вірусний ефект в соцмережах. Рекламу Nimses виявили і в офлайні у вигляді графіті на Подолі. У підсумку в ніч з 5 на 6 червня у сервісу впав SMS-шлюз для реєстрації нових користувачів. Незабаром цю проблему усунули, і зростання призначеної для користувача бази продовжилося. Як запевняють самі творці проекту, все це робилося без бюджету на просування.
Переможний хід Nimses підкріпили рекомендації зірок шоу-бізнесу 6 червня скористатися сервісом порадив Іван Дорн. Також серед так званих «ангелів» Nimses можна знайти Onuka і інших артистів. Але багато користувачів все ще не розібралися, для чого потрібен Nimses, а деякі ЗМІ вже назвали сервіс «мертвонародженим», хоча його популярність продовжує зростати.
Що таке Nimses насправді
«Nimses – це соціальна мережа, яка не схожа на жодну з уже існуючих. По-перше, вона геолокаційна – ви бачите тих, хто знаходиться зараз поруч з вами. По-друге, свій німб – загальна кількість зароблених німів («суперлайків», які прирівнюються до реальних грошей – ред.), який не можна приховати, адже кожен зареєстрований користувач бачить його разом з вашою фотографією.
По-третє, програма має абсолютно унікальну геолокаційну фід-стрічку, де пост залишається в конкретному фізичному місці», – пояснив СМО проекту Андрій Сірченко.
Хто і навіщо створив Nimses
Архітектуру контенту Nimses придумала Ольга Хілобок, яка раніше працювала в київському рекламному агентстві Fedoriv. Над проектом команда працювала близько трьох років, безпосередньо розробкою займалися чотири групи кваліфікованих інженерів. У відкритий доступ Nimses запустили 15 березня – до цього з січня 2017 року закриту бету тестували 750 активних користувачів, переважно студенти Могилянки. Однак офіційною датою запуску Сірченко називає 1 червня.
У чому суть найбільш вірусного українського проекту Nimses - містичної крипто-соцмережі
Ідея створення Nimses народилася в 2012 році, в рамках дослідження впливу інтернету і соціальних мереж на людину з точки зору нейрохімії, соціології та психології. В основі проекту, за словами Сірченка, лежить система припущень про природу еволюції людської свідомості. Nimses звертається до потреби людей в задоволенні все більш тонких міжособистісних запитів. «Люди несвідомо очікують появи надійного сигналу симпатії – феномен, який нагадує універсальний «суперлайк», – каже Андрій.
На думку розробників, підлітки проводять по 5-7 годин на день в соцмережах через самотність в переповнені людьми міста. Тут вони шукають не інформацію, а увагу інших людей. Їм потрібен серотонін.
Серед лікарських препаратів у світі найбільше продається антидепресантів. Більша частина аудиторії, яка купує антидепресанти – підлітки і молоді люди 17-22 років – покоління лайків і шерів. Ті, хто виріс в інтернеті, у кого айфон замість долоні. Вони звикли стежити, як кожну хвилину кількість схвальних оцінок під постами зростає – це їх особистий кисень. А що, якщо цього не відбувається? Клінічні форми депресії в 20 років.
В цьому і криється філософія німа, який і є вищезгаданим «суперлайком». На відміну від лайка, який зникне в стрічці через пару днів, нім має більш відчутну підоснову. Він може містити 10, 20 або 50 хвилин твого життя, тим самим демонструючи ступінь зацікавленості в людині.
У чому суть найбільш вірусного українського проекту Nimses - містичної крипто-соцмережі
Нім або «суперлайк» – це внутрішня валюта в Nimses, соціальний капітал кожного користувача. Її основна цінність – час, прожитий вами і іншими користувачами Nimses. Одна хвилина – це один нім. Кожну хвилину людина виробляє унікальний нім, який неможливо підробити, і він фіксується в мережі назавжди.
Сірченко описав, як технічно створюються німи. Додаток фіксує батька (користувача), місце народження німа, тобто геолокацію користувача в даний момент, дату і час. Вся ця інформація зашивається в блокчейн-ключ, створений за допомогою 52 ключів безпеки. Вона шифрується в хмарі і до неї немає вільного доступу. Так з’являється нім.
«Ми оцифрували кожну хвилину, яку проживає людина. Давши тіло часу, ми дали тіло людського капіталу на одному екрані», – пояснює Сірченко. А ще за німи можна буде купувати реальні товари і навіть обмінювати на гроші, але про це трохи пізніше.
Завдяки геолокаційній складовій, нім виходить за рамки онлайну. З його допомогою можна зробити комплімент користувачеві прямо на вулиці: побачив аватарку людини на карті поряд зі своєю – відшукав її обличчя в натовпі в реалі. Перерахував пару німів, отримав подяку у відповідь – і можна підходити, знайомитися.
Nimses відірве від екранів смартфонів і змусить дивитися навколо себе – люди, яких ви бачите в додатку, завжди десь поруч.
На думку розробників, завдяки вищезгаданим властивостям, Nimses надає супертаргетинг для реклами і офлайн-бізнесу. Очевидно, у них вже є ідеї щодо того, як монетизувати свій проект. Але про це поки мовчать.
Так само Сірченко не відповів прямо на запитання про те, чи є у проекту інвестори і хто вони. «Nimses – це величезний філантропічний проект, а не IT-стартап», – заявив він.
Як користуватися Nimses
Щоб увійти в Nimses, потрібно завантажити мобільний додаток і пройти реєстрацію по SMS. Після цього ви побачите себе на карті, в хмарі інших користувачів, які знаходяться навколо вас в радіусі 2 км. З цими користувачами вам і пропонується спілкуватися – вони будуть бачити ваші пости в стрічці, яка дуже схожа на стрічку Instagram.
Самі розробники називають німи криптовалютою і стверджують, що 1000 німів за вартістю дорівнює $1. Втім, в базі CoinmarketCap такої криптовалюти немає, тому на чому ґрунтується її вартість, поки незрозуміло.
Тим часом в Nimses обіцяють, що вже в лютому 2018 року німи можна буде конвертувати в реальні гроші – для цього необхідно зібрати як мінімум 43 830 німів. А з червня планують запустити Nimses Goods, за допомогою якого можна буде оплачувати товари і послуги німами.
Що можна купити за німи вже сьогодні
Уявіть собі, що ви можете купити чашку кави за 35 хвилин, прожитих п’ять років тому не вами.
За допомогою німів розробники планують «змінити принципи інтернет-комерції». У Nimses Goods можна буде викладати товари і послуги і продавати/купувати їх за німи, не залишаючи екосистему мережі.
Також оплату в німах з сьогоднішнього дня приймає кешбек-сервіс Cashalot. За німи він пропонує підвищену ставку кешбек в популярних інтернет-магазинах (Aliexpress, Asos, Booking, Gearbest, Rozetka та ін.). Для цього потрібно внести довільну кількість німів на аккаунт «Кашалота» в Nimses, після чого зареєструватися на сайті сервісу за посиланням, яке вказано в Nimses, і отримати апгрейд акаунта на «Кашалот».
«Далі ми будемо спілкуватися з Nimses для більш щільної інтеграції, бо зараз у них функціонал кульгає і API не працює», – прокоментували AIN.UA представники сервісу.
Також про готовність приймати оплату в німах оголосило агентство інтернет-маркетингу Netinum. «Вже сьогодні Ви можете оплатити німами такі послуги:
SEO-аудит сайту – 90 000 німів;
юзабіліті-аудит – 80 000 німів;
просування Instagram-акаунту – від 75 000 німів на місяць;
професійна консультація маркетолога – від 20 000 німів;
Скоро – нові послуги в новій валюті!», – обіцяють в Netinum.
Майя Ярова
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас