Ілон Маск опублікував план освоєння Марса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск опублікував план освоєння Марса

Технології&Авто
2330
Глава приватної космічної компанії SpaceX описав у своїй публікації план колонізації Марса. Доповнений графіками і таблицями матеріал пояснює, як знизити вартість польотів до Червоної планети і зробити людину міжпланетарним видом.
Текст статті в рецензованому науковому журналі New Space ґрунтується на презентації Ілона Маска на Міжнародній аерокосмічній конференції, яка відбулася у вересні минулого року. У публікації глава SpaceX розказав про своє бачення освоєння Червоної планети, а також ключові технології, які зроблять політ можливим вже в 2020-і роки.
На думку Маска, на Землі людству рано чи пізно загрожує вимирання, тому необхідно заздалегідь готуватися до освоєння далекого космосу і перетворювати людину на міжпланетарний вид. Марс колись мав багато спільного з нашою планетою, він володіє багатими ресурсами. Гравітація, атмосфера і доступність сонячного світла також знаходяться в межах розумного. Більше того, якщо розігріти Марс, то планета стане ще більш придатною для життя.
Колонізація Марса має стати природним етапом у розвитку людства, але колись потрібно знизити вартість польотів. Сучасні технології дозволяють здійснити політ за $10 млрд, але необхідно знизити вартість до $200 000.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас