В "Нафтогазі" кажуть, що Україну використовували як колонію і варто з цього зробити висновки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Нафтогазі" кажуть, що Україну використовували як колонію і варто з цього зробити висновки

Енергетика
3230
Україні на майбутнє варто зробити висновок: нас використовували як колонію. Про це заявив Юрій Вітренко, головний комерційний директор групи Нафтогаз Україна в своєму інтерв’ю журналу “Новое время”.
“Україні на майбутнє варто зробити висновок: нас використовували як колонію. Не потрібні ніякі “братні відносини” ні з ким, вони в підсумку дуже дорого коштують. Давайте будувати ринкову економіку, засновану на верховенстві права. І замість каламутних політичних домовленостей, які призводять тільки до корупції і колоніальних відносин, робити якісь стандартні нормальні речі, підтверджені ринковою практикою”, – заявив він.
Також Вітренко повідав про те, як Нафтогаз збирається боротися із загрозою нульового завантаження української ГТС.
“План А полягає в тому, щоб Газпрому довелося заплатити за своє рішення обійти Україну. І ми якраз намагаємося цей план реалізувати через позов за контрактом про транзит. Одна з наших вимог – компенсація недоотриманого прибутку за недопоставки по транзиту, а друга – це перегляд тарифу”, – сказав Вітренко.
“План Б полягає в тому, що ми намагаємося пояснити європейцям, що Північний потік-2 – непотрібний і небезпечний для них проект. Він політично мотивований, в ньому маса ризиків для самих європейців – від екології до геополітики”, – додав він.

Довідка Finance.UA: 
  • Український Національний нафтогазовий холдинг “Нафтогаз України” почав судові розгляди з російським “Газпромом” за двома контрактами: про транзит російського газу в ЄС через територію України і купівлю-продаж Україною російського газу.
     
  • Як наслідок, 1 червня Стокгольмський арбітраж скасував вимогу “Газпрому”, згідно з якою Україна мала щороку закуповувати 52 мільярди кубометрів газу, або оплачувати його вартість, при цьому не вибираючи весь обсяг (принцип “бери або плати”).

За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас