Як можна швидко отримати біометричний паспорт - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як можна швидко отримати біометричний паспорт - експерт

Особисті фінанси
8995
Скільки коштують послуги і хто заробляє на паспортній лихоманці? На спеціальному сайті можна найняти людину, яка “потримає” місце в черзі. Час послуги – до 100 грн. Але деякі готові віддати і півтисячі.
“Починаючи з квітня цього року ми побачили зростання попиту на послугу. Зріс в три рази”, – розповідає технічний директор проекту Олександр Юр’єв.
Ще варіант – оформити біометричний закордонний паспорт за добу. Це пропонують з десяток сайтів. Ціни від 4 до 5 тисяч гривень. Однак ця схема незаконна і ризикована, застерігають юристи.
“Якщо це не аферисти, а реальні посередники, то в основному це знайомі працівників сервісного центру. Оскільки такі зв’язки ніхто не афішує, людина не може встановити справжність фірми, не може перевірити ліцензію”, – зазначає юрист Іван Ліберман.
Офіційно гарантувати виготовлення паспорта за добу зараз неможливо, кажуть в міграційній службі.
Багато даних для його оформлення досі зберігаються в паперових документах, а на їх перевірку йде багато часу.
“Поки всі громадяни України не будуть внесені до єдиного демографічного реєстру, визначити законом менший термін оформлення неможливо технічно”, – зазначає керівник прес-служби міграційної служби Сергій Гунько.
Отже, найкоротший офіційний термін виготовлення біометрії – три доби.

Довідка Finance.UA

  • З початку дії безвізового режиму загальна кількість пасажирів, які перетнули митний кордон з країнами Європейського Союзу, зросла на 7%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас