Goldman Sachs автоматизує підготовку до IPO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs автоматизує підготовку до IPO

Фінтех і Картки
211
Експерти Goldman Sachs виявили, що половину завдань при підготовці до IPO можна автоматизувати. Інвестиційний банк планує заощадити своїм співробітникам тисячі годин і зробити роботу молодшого персоналу більш корисною і ефективною.
Процес підготовки IPO складається з 127 кроків, підрахували аналітики банку Goldman Sachs, який займає шосте місце в рейтингу банків, що займаються первинним публічним продажем акцій. Половину із заявлених кроків вже сьогодні можуть виконувати алгоритми. Для компанії головним інструментом автоматизації стане нова ШІ-система Deal Link, повідомляє Bloomberg. Програма самостійно проводить експертизу, заповнює бланки і генерує звіти.
Рутинні телефонні дзвінки, електронні листи, виявлення потенційних конфліктних ситуацій, підбір юристів і складання плану зустрічей – всі ці завдання поки виконує молодший персонал банків. За допомогою нового ПЗ співробітники зможуть миттєво заповнювати всі необхідні форми і слідувати запропонованому порядку дій. Інформація, введена в поле в одному з бланків, переноситься в усі наступні, тож банківським службовцям не доведеться годинами друкувати одне й те саме.
Автоматизація вже дозволила банку скоротити витрати робочого часу на тисячі годин. При цьому представники Goldman Sachs підкреслюють, що Deal Link позбавляє молодший персонал від одноманітних і трудомістких завдань. До того ж молоді співробітники часто не готові присвячувати роботі 18 годин на день, а програма знімає з них зайве навантаження. «Наша стратегія – це підвищення активності і впливу банківських службовців, а не позбавлення їх роботи», – зауважив директор з інформаційних технологій Goldman Sachs Джордж Лі.
Клієнти інвестиційного банку від автоматизації теж виграють. Банк регулярно надсилає їм повідомлення про зміни цін на акції та обсяг залучених коштів, причому дані постійно коригуються протягом доби.
Раніше клієнти після виходу на IPO отримували статичний звіт в кінці дня і не мали доступу до даних, що змінюються.
За матеріалами:
hitech-news.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас