Аеропорт Дубая стане першою безбар'єрною авіагаванню в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аеропорт Дубая стане першою безбар'єрною авіагаванню в світі

Світ
1381
Дубайський міжнародний аеропорт стане першим в світі “безбар’єрним” авіатерміналом: в ньому будуть встановлені інноваційні системи розпізнавання облич, які повністю усунуть черги на паспортний контроль.
“Аеропорти Дубая”, керуюча повітряними гаванями емірату, повідомила, що Генеральний директорат з питань резидентства і міжнародних справ, підписав угоду з британським стартапом ObjectTech, який встановить в терміналах біометричні тунелі, які будуть сканувати обличчя пасажирів, коли вони, прибувши в термінал, відправляються отримувати багаж. Компанія ObjectTech повідомила, що створить перший в світі “кордон без бар’єрів”, в якому будуть суміщені технології зняття біометричних даних і переваги блокчейн.
Передбачається, що пасажири, які прибувають в термінал, зможуть відправлятися безпосередньо отримувати багаж, минаючи паспортний контроль, і зможуть відзначитися про прибуття в країну на ходу, використовуючи оцифрований паспорт, в якому містяться дані про відбитки пальців і фото сітківки ока. Сканування облич буде виконуватися за допомогою технології LIDAR, яку сьогодні використовують безпілотні автомобілі Google.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас