Moody's: Перехід на відновлювані джерела енергії - ризик для енергокомпаній Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Перехід на відновлювані джерела енергії - ризик для енергокомпаній Європи

Енергетика
645
Декарбонізація енергетичної галузі і перехід на використання відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), зокрема, вітру і сонця створюють довгострокові ризики для енергетичних компаній Європи, йдеться в повідомленні міжнародного рейтингового агентства Moody’s.
“Перехід на ВДЕ в Європі приносить різні проблеми для енергетичних мережевих операторів”, – наводить агентство слова віце-президента, старшого кредитного співробітника Moody’s Штефані Фьольц (Stefanie Voelz).
Агентство пояснює, що викликані цим процесом зміни бізнес-моделей компаній, розробка технологій і вдосконалення регулювання потенційно можуть підірвати кредитні характеристики операторів регіону протягом тривалого періоду.
Фьольц також зазначила, що зростання масштабу використання відновлюваних джерел, пов’язане з інвестиціями в електроенергетичні мережі, створює ризик для реалізації вже діючих проектів. “Перехід до декарбонізації ставить під сумнів використання природного газу протягом тривалого періоду часу”, – навела вона приклад.
Moody’s також відзначає, що великі мережеві енергетичні оператори можуть повільно адаптуватися до змін виробництва і споживання ВДЕ, водночас доступність їх використання буде залишатися ключовим напрямком для енергетичних операторів.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас