Україна і Данія посилять співпрацю в енергопроектах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Данія посилять співпрацю в енергопроектах

Енергетика
252
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України приєдналося до Датської програми сусідства 2017-2021 в енергетичній сфері. Про це повідомляє прес-служба Міненерго.
“Під час зустрічей було досягнуто домовленості щодо основних завдань двосторонньої співпраці на наступні п’ять років, а саме: підтримка імплементації Нової енергетичної стратегії України до 2035 року і розробка системи моніторингу її виконання; довгострокове прогнозне моделювання споживання енергетичних ресурсів відповідно до міжнародних практик… “ – повідомили в Міненерго України.
Повідомляється, що учасниками датської програми стали Україна та Грузія, обсяг фінансування становить близько 800 млн данських крон. Основними цілями програми сусідства є сприяння економічному розвитку країн-сусідів ЄС, зміцнення інституційної спроможності, підвищення енергоефективності, збільшення використання відновлюваних джерел енергії та залучення інвестицій.
Данці запропонували українській делегації посилити співпрацю з Датським інвестиційним фондом для країн, що розвиваються (Danish Investment Fund for Developing Countries, IFU) в рамках Датської програми сусідства та налагодити діалог з представниками бізнесу, данськими інвесторами для розробки спільних рішень і посилення співпраці.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас