Volvo випробовує безпілотну вантажівку при збиранні врожаю тростини (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volvo випробовує безпілотну вантажівку при збиранні врожаю тростини (відео)

Технології&Авто
291
Volvo планує автоматизувати процес збирання цукрової тростини. Компанія тестує безпілотні вантажівки в спільній роботі з комбайнами. Вантажівка оснащена системою контролю рульового управління, вона автоматично об’їжджає перешкоди і дбайливо ставиться до молодих рослин, пише New Atlas.
Згідно з даними бразильського представництва Volvo, місцеві фермери втрачають від 4% врожаю через вантажівки, які під час збору їздять по ще молодим рослинам, знищуючи їх. Зараз Volvo тестує в Бразилії технологію, яка дозволить виключити людський фактор з процесу збору врожаю. Як правило, в збиранні бере участь комбайн і вантажівка, в яку збирається зрізана тростина. Водій вантажівки повинен чітко дотримуватися швидкості, дистанції, щоб не наїхати на сусідні рослини. Але це не завжди вдається.
У Volvo кажуть, що технологія може значно підвищити врожайність і ефективність роботи. За їхніми прогнозами, збільшення зборів складе 10 тонн на гектар. Найближчим часом компанія буде проводити тести технології, терміни комерційного запуску поки що не називаються.
За матеріалами:
hitech-news.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас