Boeing випробує безпілотний лайнер 2018 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Boeing випробує безпілотний лайнер 2018 року

Фондовий ринок
250
Корпорація Boeing планує розробити технологію для автономного польоту пасажирських лайнерів. Про ці плани розповів віце-президент компанії з продукту Майк Сіннетт на конференції, присвяченій паризькому авіасалону в Ле-Бурже.
Автопілоти сучасних лайнерів вже можуть самостійно здійснювати політ у крейсерському режимі за заданим маршрутом. Екіпаж тільки стежить за діями автопілота і вручну регулює набір висоти, зниження і за необхідності коригує курс. Як повідомляє Reuters, за останні роки кількість пілотів в стандартному пасажирському літаку скоротилася з трьох до двох. У найближчі 20 років авіакомпаніям потрібно 1,5 млн нових пілотів, і впоратися з їх нестачею допоможуть безпілотні повітряні судна.
Сіннетт вважає, що технологічних перешкод для створення повністю автономного лайнера немає. Цього літа віце-президент корпорації і за сумісництвом пілот особисто випробує безпілотну технологію на авіасимуляторі. У 2018 році Boeing проведе льотні випробування автономної системи, яка буде приймати рішення замість пілота».
«Ми вивчаємо можливості і вже розробляємо потрібні алгоритми», — розповів Сіннетт. В першу чергу, Boeing належить досягти безпечної посадки — без цього, за словами віце-президента компанії, розробки продовжуватися не будуть.
Boeing також займається проектуванням космічного літака, який зможе щодня піднімати на орбіту супутники. Компанія працює над проектом за замовленням агентства DARPA, яке планує використовувати космоплан для військових місій.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас