У Великобританії відновлювані джерела вперше забезпечили понад 50% необхідної електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії відновлювані джерела вперше забезпечили понад 50% необхідної електроенергії

Енергетика
747
На цьому тижні на ринку енергетики Великобританії відбулася історична подія – вперше відновлювані джерела електроенергії (ВДЕ) виробили більше електроенергії, ніж традиційні. В даному випадку порівнювалися обсяги енергії, виробленої станціями, які працюють на сонці, воді, вітрі, біомасі та деревині, з тими, що працюють на газу і вугіллі.
За даними оператора електроенергії National Grid, до першої години доби 7 червня відновлювані джерела при загальній потужності 18,7 ГВт покривали 50,7% енергопотреб країни. До другої години дня загальна частка ядерної та «зеленої» електроенергії в структурі енергоспоживання країни склала 72,1%. Решту 27,9% потреб в електроенергії забезпечували газові та вугільні станції. Тобто, виходить, що за обсягом згенерованої електроенергії ВДЕ перевершили традиційні майже вдвічі. Розподіл потужностей був таким: вітряна енергетика – 9,5 ГВт, атомна – 8,2 ГВт, сонячна – 7,3 ГВт. При цьому сумарна потужність газових електростанцій склала 7,2 ГВт, а газові весь цей час не працювали. Всього електрикою до середини дня були забезпечені 13,5 мільйона будинків.
Як зазначив The Guardian, 6 і 7 червня в північній Європі спостерігався сильний вітер, у результаті чого вітряна енергетика принесла рекордну кількість електрики. За даними видання, також в Німеччині і Великобританії за останній час зросла кількість вітряних станцій, через що почали падати ціни на електроенергію. Нагадаємо, минулого місяця біля узбережжя Великобританії запрацювали найпотужніші в світі вітряні електрогенератори.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас