Українцям перерахують субсидії: нормативи зменшать, а мінімальний дохід збільшать — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям перерахують субсидії: нормативи зменшать, а мінімальний дохід збільшать

Особисті фінанси
2702
В Україні триває перерахунок субсидій на неопалювальний період. Місцеві органи соцзахисту не встигають вчасно призначити знижку, тому багатьом українцям, відзначають в Мінсоцполітики, приходять платіжки без субсидії. Всім, кому передбачена знижка, обіцяють призначити субсидії заднім числом.
Як повідомляється, на розмір субсидії вплине підвищення мінімальної зарплати в цьому році, а деякі можуть взагалі її втратити.
“Швидше за все, місцеве управління соціального захисту населення через велику кількість субсідіантів не встигло обробити інформацію – доходи за новий період, склад зареєстрованих осіб, перелік житлово-комунальних послуг і тарифи”, – зазначили в Мінсоцполітики.
Якщо минулої зими субсидія покривала 330 кубів на опалення квартири площею 60 квадратних метрів, вже в наступному опалювальному сезоні “комунальну знижку” нараховуватимуть тільки на 300 кубів. Якщо при цьому продовжити спалювати 330 кубів, доведеться 30 кубів оплачувати без субсидії.
Переплату за воду, газ і електроенергію (якщо їх не використовують для опалення) переносять на наступний місяць, а ось левову частину переплати за опалення просто списують. Згідно з постановою Кабміну, до першого вересня субсідіантам, які економили, заплатять суму, еквівалентну вартості 100 кубометрів газу або 150 кВт*год світла (якщо будинок опалюється електрикою).
Також скоротили і тривалість опалювального сезону. Українці, які користуються центральним опаленням, будуть отримувати субсидії на тепло після рішення органів місцевої влади про старт опалювального сезону. А ось тим, хто самостійно опалює будинок або квартиру, опалювальний сезон скоротили на один місяць. Якщо раніше субсидію нараховували з 1 жовтня по 30 квітня, вже в цьому році знижку нараховуватимуть з 15 жовтня по 15 квітня. Якщо почати опалювати раніше – за використані на опалення кубометри газу або кВт*год електроенергію доведеться платити самостійно.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас