Долар стабільний до євро у четвер, ієна дорожчає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар стабільний до євро у четвер, ієна дорожчає

Валюта
247
Курс долара США стабільний до євро в очікуванні закінчення червневого засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ), ієна дорожчає на чутках, що Банк Японії може повідомити ринки про підготовку стратегії згортання стимулюючої програми.
Пара євро/долар торгується до 9:50 мск на рівні $1,1256 у порівнянні з $1,1257 на закриття ринку в середу.
Курс долара до ієни становить 109,57 ієни проти 109,82 ієни напередодні. Євро до ієни опустився до 123,34 ієни з 123,62 ієни в середу.
Експерти не очікують будь-яких змін у грошово-кредитній політиці банку, при цьому напередодні джерела повідомили, що керівництво ЄЦБ знизить прогнози інфляції на поточний і наступні два роки.
Ряд аналітиків, включаючи представників Bank of America, очікують, що М. Драгі у своїй промові відмовиться від традиційного формулювання про те, що Центробанк готовий знизити ключові ставки в разі необхідності. Також він може вказати на стабілізацію ризиків для прогнозів зростання ВВП єврозони.
Зростання курсу ієни викликане повідомленнями джерел про те, що керівництво Банку Японії може повідомити про проведення тестів, покликаних виявити можливі наслідки закінчення стимулюючої програми. Таким чином, ЦБ дасть зрозуміти, що тримає ситуацію під контролем і розглядає всі варіанти розвитку подій, проте не стане лякати ринки ймовірністю швидкої відміни стимулів.
“Новина про Банк Японії надала підтримку єні в парі з доларом, – говорить аналітик ANZ Banking Group Хун Го. – Однак я не думаю, що цей ефект триватиме довго. Центробанк проявляє далекоглядність, говорячи про наявність у нього планів щодо виходу зі стимулюючої програми, проте це не означає, що керівництво ЦБ піде на такий крок в найближчому майбутньому”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас