Tesla побудує для виробництва Model Y новий завод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla побудує для виробництва Model Y новий завод

Фондовий ринок
758
6 червня відбулися збори акціонерів Tesla, на яких генеральний директор компанії Елон Маск поділився з присутніми подробицями про подальші плани щодо розширення виробничих потужностей.
В даний час Tesla визначається з місцем розташування трьох нових заводів на додаток до існуючого Gigafactory, який все ще не повністю функціонує. Маск зазначив, що Tesla, ймовірно, побудує 10-20 заводів по всьому світу в довгостроковій перспективі. Він також заявив, що компанії доведеться підшукати або побудувати новий завод для випуску моделі Model Y, в той час як Model 3 як і раніше буде випускатися на головному заводі у Фримонті, поряд з Model S і Model X.
За словами Маска, завод у Фримонті в даний час буквально «тріщить по швах». Зокрема, є проблеми з паркуванням для машин працівників, які приїжджають на роботу. Tesla намагається розширити об’єкт, також були додані варіанти використання громадського транспорту для доставки співробітників. Але якщо обсяги продажів Model Y будуть на тому ж рівні, що у Model 3 або більше, компанії буде потрібний ще один завод, ймовірно, розміром як той, що знаходиться в Фримонті, для задоволення попиту на нову модель електромобіля. З урахуванням того, що Tesla планує створювати Model Y на новій платформі, яка відрізняється від Model 3, будівництво нового заводу для цього електромобіля має сенс у будь-якому випадку.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас