Apple дозволить стороннім сервісним центрам використовувати своє секретне обладнання для ремонту iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple дозволить стороннім сервісним центрам використовувати своє секретне обладнання для ремонту iPhone

Технології&Авто
324
Компанія Apple вирішила надати доступ до своїх машин для ремонту дисплеїв стороннім сервісним центрам. Завдяки цим споживачам буде простіше відремонтувати iPhone в разі поломки або розбиття дисплея. За даними Reuters, Apple передасть відповідне обладнання під назвою Horizon приблизно 400 авторизованим сервісним центрам у 25 країнах.
Разом з тим Apple запевняє, що ці законодавчі зміни не стали основною причиною перегляду політики використання машин Horizon. Компанія нібито сама прагне розширити охоплення ремонту і засмучена тим фактом, що останнім часом спостерігається збільшення часу очікування ремонту в найбільш завантажених магазинах Apple.
Спочатку Apple передасть машини Horizon до 200 авторизованих сервісних центрів, а до кінця року обладнання отримають ще 200 сервісних центрів. Всього у Apple налічується близько 4,8 тис. сторонніх авторизованих сервісних центрів. В першу хвилю поширення Horizon потраплять ремонтні центри ComputerCare і магазини Best Buy.
Машина Horizon може використовуватися для проведення ремонту iPhone без втрати гарантії не тільки у випадках необхідності заміни розбитого дисплея, але і при виконанні деяких інших специфічних операцій. Horizon є єдиним обладнанням, що дозволяє коректно замінити сканер відбитків пальців. Справа в тому, що при інших процедурах ремонту цього компонента не вдається передати процесору iPhone команду на прийняття нового сканера. Крім того, машина також може підключатися до самої iOS і потенційно надавати доступ до проприетарного програмного забезпечення. Тому Apple виступала проти надання такого обладнання стороннім сервісним центрам, заявляючи, що таким чином смартфони стануть відкритими для здійснення хакерських атак.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас