Молдова відновлює закупівлі електроенергії у Молдавської ГРЕС "Інтер РАО" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова відновлює закупівлі електроенергії у Молдавської ГРЕС "Інтер РАО"

Енергетика
242
Молдавська ГРЕС, яка розташована в Придністров’ї і належить “Інтер РАО”, підписала контракт на постачання електроенергії до Молдови, повідомили в молдавській держкомпанії Energocom.
З 1 квітня 2017 року 70% електроенергії Молдова отримувала від “дочки” українського енергохолдингу “ДТЕК” – “ДТЕК Трейдинг”. Ціна цієї електроенергії становить $50,2 за 1 МВт-год. Контракт діє до 31 березня 2018 року.
За інформацією представника Energocom, вартість електроенергії Молдавської ГРЕС на 10% менша ніж та, що купується у “ДТЕК Трейдинг”. Контракт з ГРЕС підписаний з метою підвищення стабільності енергозабезпечення Молдови.
У повідомленні Energocom говориться, що контракт з ГРЕС розрахований до 31 березня 2018 року.
“Обидва контракти гарантують безперебійне постачання електроенергії до Молдови в необхідних кількостях в пропорції 70% – від ГРЕС і 30% – з енергосистеми України”, – наголошується в повідомленні компанії.
В умовах проблем в енергетичній сфері в Україні “ДТЕК Трейдинг” мала намір поставляти Молдові “тільки надлишки атомної електроенергії”.
Проте вже наприкінці травня міністерство енергетики та вугільної промисловості України оголосило в оновленому прогнозному балансі про плановане зниження експорту електроенергії до Молдови втричі – з щомісячних 270-280 млн кВт-год у квітні-червні до 90 млн кВт-год у липні-грудні 2017 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас