У Китаї почалося тестування першого безрейкового електропоїзда (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї почалося тестування першого безрейкового електропоїзда (фото)

Технології&Авто
2954
Дослідний інститут залізничної компанії CRRC запустив перший безрейковий електропоїзд в китайській провінції Хунань. Транспортний засіб самостійно прокладає маршрут за допомогою вбудованих датчиків і легко маневрує на трасі. Будівництво першої гілки для безрейкових поїздів заплановано на 2018 рік.
Швидкісний поїзд з автономними рейками (ART) являє собою щось середнє між потягом та автобусом. Транспортний засіб обладнано гумовими шинами, тому ART може рухатися по будь-якій дорозі загального користування.
У Китаї почалося тестування першого безрейкового електропоїзда (фото)
Однак, на відміну від звичайного автобуса, китайський транспорт обладнаний датчиками, які визначають особливості траси і коригують маршрут. В інтерв’ю ChinaDaily розробники порівнюють систему з віртуальними рейками, якими рухається пристрій.
Поїзд складається з трьох вагонів загальною довжиною 30 метрів, які вміщують 300 пасажирів. Транспорт використовує електротягу і може на одній підзарядці проїхати 40 км при максимальній швидкості 70 км/год. Дослідники з CRRC зазначають, що за місткістю і маневреністю ART перевершує звичайний автобус, тому систему планують використовувати для підвищення ефективності громадського транспорту у великих містах.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас