В ЄС перевірять, куди пішли €4,48 млрд допомоги для Туреччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС перевірять, куди пішли €4,48 млрд допомоги для Туреччини

Світ
165
Європейський суд аудиторів перевірить ефективність використання €4,48 млрд, виділених з бюджету Євросоюзу Туреччини в рамках програми допомоги як країні-кандидату на вступ до Спільноти.
“Європейський суд аудиторів проведе аудит фінансової підтримки Туреччини з боку ЄС. Туреччина є найбільшим бенефіціаром фінансового інструменту ЄС з надання допомоги в процесі підготовки до вступу. Мова йде про більш ніж 40% від усіх призначень. Протягом 2007-2013 років Туреччині було виділено €4,48 млрд, включаючи €2,68 млрд зобов’язань і €2,19 млрд євро виплат”, – заявили в головній аудиторській інстанції ЄС.
Відзначається, що після 2014 року Туреччині було призначено ще €1,65 млрд фіндопомоги як країні-кандидату на вступ до ЄС, але ці кошти ще не були виплачені.
“Аудит повинен оцінити, чи була допомога Туреччині в процесі підготовки країни до вступу в ЄС належним чином спрямована та ефективна. Увага буде зосереджена на трьох пріоритетних сферах: верховенство права і засадничі права, демократія та управління, а також освіта, зайнятість і соціальна політика”, – заявили в Європейському суді аудиторів.
При цьому в ЄС відзначили незначний прогрес у просуванні переговорів про вступ Туреччини, а також щодо проведення реформ у країні.
В березні 2016 року ЄС і Туреччина уклали угоду щодо біженців. Згідно з цією домовленістю, Анкара отримувала від ЄС €3 млрд для розміщення мігрантів і зобов’язалася повернути на свою територію біженців з Греції та інших європейських країн.В обмін на сприяння у вирішенні міграційної кризи Туреччина вимагала ввести вже тієї ж весни безвізовий режим для короткострокових поїздок до ЄС своїх громадян. Крім того, турецька влада наполягла на відновлення переговорів щодо інтеграції країни в Євросоюз.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас