Купівля НБУ валюти на міжбанку стримує зміцнення курсу гривні і зниження інфляції - рада НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Купівля НБУ валюти на міжбанку стримує зміцнення курсу гривні і зниження інфляції - рада НБУ

Валюта
1609
Рада Національного банку вважає, що політика правління НБУ, спрямована на купівлю іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку, стримує зміцнення курсу гривні і зниження інфляції.
Про це йдеться в затвердженій радою оцінці політики курсоутворення і валютного регулювання, яку проводить правління.
Рада НБУ відзначає, що поліпшення грошово-кредитних умов і ринкових очікувань дало змогу Національному банку проводити інтервенції з купівлі іноземної валюти для поповнення міжнародних резервів.
“Такі втручання Національного банку у функціонування валютного ринку стримувало подальше зміцнення гривні і зниження інфляції. Крім того, поки немає підстав констатувати наявність фундаментальних економічних передумов для перевищення пропозиції іноземної валюти на валютному ринку України над попитом, адже рахунок поточних операцій платіжного балансу був дефіцитним протягом попередніх років і залишається таким з липня минулого року”, – вважають в раді.
Як повідомляється, в умовах, коли населення протягом тривалого часу продає більше іноземної валюти, ніж купує, заощадження громадян є основним джерелом формування чистої пропозиції валюти на ринку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас