Безпілотники принесуть $7 трлн доходу (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безпілотники принесуть $7 трлн доходу (дослідження)

Технології&Авто
608
Згідно з новим дослідженням компанії Intel, безпілотники принесуть США річний дохід $7 трлн і врятують понад півмільйона життів за одне десятиліття. І компанії, які не готуються до появи безпілотних технологій, ризикують зникнути, пише The Next Web.
Дослідження, підготовлене Strategy Analytics, пророкує, що автономні транспортні засоби створять величезний економічний потенціал, і до 2050 року цей ринок буде приносити від $800 млрд до $7 трлн. За оцінками експертів, 585 тисяч життів можна врятувати у проміжок між 2035 і 2045 роками завдяки безпілотникам.
Безпілотні автомобілі змінять бізнес у багатьох сферах, і в першу чергу це торкнеться сектора B2B: вони з’являться на розвинених ринках і займуть місця в доставці товарів і далеких вантажоперевезеннях, що зменшить брак водіїв — хронічну проблему транспортної галузі. Ця сфера принесе дві третини прогнозованих доходів.
Один з більш сміливих прогнозів полягає у тому, що громадський транспорт — поїзди, метро, автобуси — буде замінений на безпілотний. Проблеми заторів на дорогах і необхідність контролювати викиди в атмосферу будуть стимулювати міську владу використовувати електричні безпілотники в реалізації своїх планів з модернізації громадського транспорту.
Основна частина виручки, отриманої в новій економіці, буде визначатися тим, що називається «мобільність як послуга». До 2050 року вона принесе близько $3 трлн доходу, це 43% від загальної транспортної економіки. Споживачі принесуть $3,7 трлн доходу, або 53%, а решта доходів в розмірі $200 млрд будуть генеруватися новими програмами і послугами.
Безпілотний транспорт допоможе користувачам заощаджувати свій час на поїздки та зменшить завантаженість доріг. Крім того, в безпілотних автомобілях можна буде отримати і супутні послуги — в них можна буде постригтися, провести ділову зустріч або пройти медичний огляд.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас