Китай оцінив свої запаси "горючого льоду" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай оцінив свої запаси "горючого льоду"

Енергетика
1046
Міністерство земельних і природних ресурсів КНР оцінює наявні в країні запаси так званого “горючого льоду”, або гідрату природного газу, в 80 мільярдів тонн.
Китайські нафтовики 18 травня цього року заявили про успішний видобуток “горючого льоду” після 20 років безперервних досліджень, геологічної розвідки, розвитку відповідних технологій і створення спеціального обладнання.
Один кубометр “грючого льоду” еквівалентний 164 кубометрам звичайного природного газу. Він являє собою кристалічну речовину, яка формується із з’єднання води та природного газу під високим тиском і низькими температурами. Міжнародна наукова спільнота прогнозує, що гідрат природного газу може стати найкращою заміною нафти і природного газу.
“Видобуток “горючого льоду” ведеться в 320 кілометрах від міста Чжухай в акваторії Південно-Китайського моря, ми досягли середнього щоденного рівня видобутку в 8350 кубічних метрів гідрату природного газу високого ступеня чистоти”, – заявив на прес-конференції в п’ятницю заступник директора Геологічної служби Китаю Чі Цзиньфа.
Він додав, що Китай має намір прискорити геологічну розвідку в районах з потенційними запасами горючого льоду”, а також продовжити розвиток морських досліджень і інноваційних проектів у цій області.
За його словами, захист навколишнього середовища буде головним пріоритетом в ході геологічної розвідки та під час видобутку газу.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас