Безвізовий режим з ЄС: які новації чекають автомобілістів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безвізовий режим з ЄС: які новації чекають автомобілістів

Особисті фінанси
4060
Президент Петро Порошенко підписав указ «Про заходи, пов’язані з впровадженням Європейським союзом безвізового режиму для громадян України».
Він регулює підготовку до безвізу і містить низку важливих новацій у тому числі і для українських автомобілістів. По-перше, глава держави доручив провести реконструкцію існуючих прикордонних пунктів пропуску та ремонт під’їзних доріг до них.
У самих прикордонних пунктах збільшать кількість смуг для транспортних засобів і встановлять сучасні сканери для огляду авто.
Спеціальні смуги будуть передбачені для жителів населених пунктів, на які поширюється малий прикордонний рух. До того ж в недалекому майбутньому збудують нові пункти пропуску.
Окремі пункти указу присвячені проблемі нерозмитнених авто на іноземних номерах. Президент постановив негайно врегулювати ситуацію навколо авто з іноземною реєстрацією. Крім того, Петро Порошенко доручив розробити і внести зміни в закони та інші нормативні акти, що регулюють тимчасове ввезення авто і транзит. При цьому необхідно враховувати положення міжнародних договорів і законодавства ЄС.
За матеріалами:
autocentre.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас