Створюється найбільший в світі виробник промислових газів сукупною вартістю близько $70 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створюється найбільший в світі виробник промислових газів сукупною вартістю близько $70 млрд

Фондовий ринок
578
Німецька Linde AG і американська Praxair Inc. погодили умови злиття, в результаті якого буде створено найбільший в світі виробник промислових газів сукупною вартістю близько $70 млрд.
Як говориться в прес-релізі Linde, дві компанії стануть підрозділами нової холдингової компанії, яка отримає назву Linde. Ця компанія буде зареєстрована в Ірландії, проте основні організаційні заходи, в тому числі засідання ради директорів, будуть проводитися у Великобританії.
Холдингова компанія планує отримати лістинг на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE) і на Франкфуртській фондовій біржі, розраховуючи на включення акцій в індекси S&P 500 і DAX 30.
Акціонерам Linde будуть запропоновані акції холдингової компанії з розрахунку 1,54 акції нової компанії за 1 акцію Linde, акціонерам Praxair – у співвідношенні 1:1.
“Після завершення угоди акціонери Linde і Praxair володітимуть по 50% холдингової компанії”, – йдеться в прес-релізі Linde.
Кількість місць у раді директорів нової компанії також буде розділено порівну між Linde і Praxair.
Діючий голова наглядової ради Linde Вольфганг Райтцле очолить раду директорів холдингової компанії. Нинішній голова ради директорів і головний виконавчий директор Praxair Стів Енджел стане CEO холдингової компанії.
“Операція призведе до створення глобального лідера у сфері виробництва промислових газів. Сукупна річна виручка (на основі даних за 2016 рік) складе близько $29 млрд, ринкова вартість – близько $70 млрд”, – йдеться в прес-релізі.
Щорічна економія на витратах в результаті угоди складе близько $1,2 млрд, синергетичний ефект в цьому обсязі буде досягнутий через три роки, зазначають у Linde.
Linde і Praxair розраховують закрити угоду в другому півріччі 2018 року.
Ради директорів обох компаній схвалили угоду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас