На Київщині затримана банда, яка за $17 млн планувала вивезти бізнесмена до РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Київщині затримана банда, яка за $17 млн планувала вивезти бізнесмена до РФ

Кримінал
1516
Прокуратура Київської області спільно зі співробітниками Служби безпеки України затримала групу осіб, до складу якої входив один з керівників підрозділу поліції, які на замовлення громадянина РФ, за грошову винагороду у розмірі 17 млн доларів США, намагались організувати викрадення та переправлення на територію Росії колишнього громадянина РФ.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.
Окрім цього, викрадачі планували запропонувати працівникам правоохоронних органів неправомірну вигоду за сприяння у виконанні їх злочинного умислу.
«Під час отримання «авансу» у розмірі 100 тисяч доларів США, який надавався зловмисникам на виконання їх злочинних дій, останніх було затримано за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 146 (готування до викрадення людини, вчинене організованою групою) та ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 (закінчений замах на надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України», – йдеться в повідомленні прокуратури.
На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення.
Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.
Крім того, сьогодні, прокуратура Київської області звертатиметься до суду із клопотанням щодо обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас