США вийдуть з Паризької угоди щодо клімату - Трамп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США вийдуть з Паризької угоди щодо клімату - Трамп

Світ
470
Президент США Дональд Трамп оголосив про вихід США з Паризької угоди щодо клімату.
“На виконання мого священного обов’язку перед Америкою і її громадянами США вийдуть з Паризької угоди щодо клімату”, – сказав він.
“(Це рішення було прийнято – ред.) щоб почати переговори про повторний вступ у Паризьку угоду або в абсолютно нову угоду на умовах, чесних для США, для їхніх комерційних підприємств, робітників, платників податків; тому ми виходимо (з Паризької угоди – ред.), але ми почнемо переговори і подивимося, чи зможемо ми укласти чесну угоду”, – зазначив Д. Трамп.
За словами Д. Трампа, економічні розрахунки показали, що виконання умов Паризької угоди, включаючи обмеження у сфері енергетики, могли коштувати США до 2,7 млн робочих місць до 2025 року.
“Паризька хартія – просто останній приклад того, як Вашингтон вступає в угоди, які ставлять США в невигідне становище перед іншими країнами, що дістають надзвичайні вигоди”, – сказав президент.
Президент підкреслив, що паризька хартія є “надзвичайно несправедливою” по відношенню до США.
Угоду щодо боротьби зі змінами клімату було підготовлено в Парижі в 2015 році, а укладено в квітні 2016 року в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку. Підписи під документом поставили представники понад 170 країн, у тому числі США, Китаю і Росії. Вона замінила Кіотський протокол. Паризька хартія зобов’язала США до 2025 року скоротити викиди парникових газів на 26-28% порівняно з рівнем 2005 року.
Президент США Д. Трамп під час передвиборної кампанії обіцяв вивести США з цієї угоди.
Тільки дві країни в світі не підтримали угоду: Сирія і Нікарагуа.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас