Регулятор ЄС оштрафував Moody's на 1,24 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятор ЄС оштрафував Moody's на 1,24 млн євро

Фондовий ринок
101
Ринковий регулятор Європейського союзу оштрафував агентство Moody’s на 1,24 млн євро ($1,09 млн фунтів) за те, що воно не надало інвесторам достатню інформацію про те, як були складені рейтинги великих організацій, таких як ЄС, пише Reuters.
Порушення пов’язані з 19 рейтингами, випущеними в період з червня 2011 по грудень 2013 року для дев’яти міжнародних органів, включаючи Європейський інвестиційний банк, Європейський інвестиційний фонд, Європейський стабілізаційний механізм (ESM), Європейський фонд фінансової стабільності та сам Європейський союз.
Moody’s надало занадто мало публічної інформації про те, як були отримані рейтинги, що ускладнює інвесторам перевірку їх надійності, відзначили в ESMA, додавши, що єдиною доступною публічною інформацією був прес-реліз.
“Жоден з висновків не пов’язаний з якістю наших рейтингів або самою наднаціональною методологією, – сказав європейський представник Moody’s Даніель Піелс. – ESMA також визнало, що Moody’s вжила заходів в 2013 р., щоб гарантувати, що подібні порушення не відбудуться в майбутньому”.
Moody’s є одним з агентств “великої трійки”, які домінують у випуску рейтингів у всьому світі, наряду з S&P Global і Fitch Ratings.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас