Українцям доведеться платити за польську робочу візу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям доведеться платити за польську робочу візу

Особисті фінанси
1484
Польська влада прийняла рішення ввести плату за процедуру оформлення робочих віз для громадян України. Також планується створити детальний список іноземців, які перебувають в країні.
В рамках імміграційної реформи уряду Польщі плата за отримання візи буде введена для робітників з України, Білорусі, Росії, Грузії, Молдови та Вірменії.
З 1 січня 2018 року кожна заява буде коштувати 30 злотих, приблизно $7. І хоча складається враження, що це невелика сума, але для фірм, які на рік залучають кілька сотень працівників, це може виявитися забагато.
Однією з основних цілей реформи є створення ефективної системи контролю працівників зі сходу, які прибувають до Польщі. Легальність працевлаштування повинні перевіряти Прикордонна служба, Державна інспекція праці та Заклад соціальних страхувань.
Експерти вказують на можливість виникнення проблем через бюрократію.
“З червня українці вже не будуть потребувати візи ЄС, а значить, нам треба подбати про те, щоб саме Польща стала тією країною, яка в боротьбі за людський капітал переможе Західну Європу”, – пише Gazeta Polska.

Довідка Finance.UA:

  • З 2017 року в Польщі змінилися правила працевлаштування громадян України. Тепер українцям необхідно отримувати дозвіл територіальних бюро праці.
  • У Польщі створюється Профспілка українських працівників з офісом у Варшаві.
За матеріалами:
Страна.UA.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас