Футболу не буде: UEFA просить Нацбанк оплатити борги Коломойського - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Футболу не буде: UEFA просить Нацбанк оплатити борги Коломойського - ЗМІ

Казна та Політика
2121
UEFA нещодавно звернувся до Національного банку з проханням допомогти вирішити питання боргів медіа-холдингу колишніх акціонерів націоналізованого Приватбанку, зокрема Ігоря Коломойського. Про це повідомляє ЕП із посиланням на аналітичну записку НБУ.
Виходячи з тексту аналітичної записки НБУ, 12 липня 2012 року UEFA уклав угоду з компанією TV media Planet LTD на телевізійну трансляцію матчів Ліги чемпіонів 2012-2015 років, Суперкубку UEFA 2012-2014 років та Ліги Європи 2012-2015 років на 3,2 млн євро. Гарантом щодо сплати був Приватбанк.
16 вересня 2015 року було підписано дві угоди з кіпрською філією Приватбанку на надання міжнародних гарантій на 1,6 млн євро стосовно забезпечення оплати медійних прав UEFA. Як заставу “1+1 продакшн” надала обладнання на 58 млн грн. Заставним майном володіє “1+1 продакшн”.
Напередодні націоналізації банку, 1 грудня 2016 року, TV media Planet LTD не виконала свої зобов’язання перед UEFA.
НБУ направив лист UEFA до Мінфіну як власника банку і відповів його авторам, що він не є власником банку. Регулятор також рекомендував Приватбанку вивчити можливості стягнення з “1+1 продакшн” суми боргу або заставного майна.
Своєю чергою юристи стверджують: зміна власника не звільняє банк від зобов’язань. “За статтею 96 Цивільного кодексу юридична особа відповідає за своїми зобов’язаннями належним їй майном, крім випадків, встановлених установчими документами і законом”, — пояснює юрист ЮФ “Місечко та партнери” Юлія Демиденко.
За її словами, закон “Про банки і банківську діяльність” не встановлює жодного винятку із загального правила, тому зміна засновника Приватбанку жодним чином не вплине на порядок виконання обов’язку банку щодо сплати за гарантією.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас