Італійців будуть штрафувати за нещеплених дітей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійців будуть штрафувати за нещеплених дітей

Особисті фінанси
537
Італійська влада почала радикальну боротьбу з противниками щеплень. Уряд підготував жорсткий законопроект, який зробить вакцинацію дітей від 0 до 16 років обов’язковою. У списку 12 щеплень. І без відповідної довідки дітей не прийматимуть до шкіл і садків. Діти, які не мають протипоказань, проходитимуть обов’язкову вакцинацію до того, як відправляться в школу. У разі, якщо шестирічний дитина не буде щеплена, батьків зобов’яжуть виплатити штраф – до 7,5 тис. євро.
Ясла та дитячі садки зобов’яжуть перевіряти сертифікати про вакцинацію і повідомляти про кожну нещепленну дитину у відповідні служби.
Кір – це головний аргумент уряду. Так, за останні роки число щеплених від кору дітей дворічного віку в Італії опустилося нижче 80%, тоді як раніше перевищувало 90%. Тим часом Італія знаходиться на другому місці після Румунії за кількістю хворих. На початку 2017 року на півночі країни навіть пропонували оголосити епідемію.
У числі інших обов’язкових щеплень: вакцинація від поліомієліту, дифтерії, правця, гепатиту Б, гемофільної інфекції, менінгіту, кору, свинки, краснухи, коклюшу та вітрянки.
Варто зазначити, що тим самим шляхом іде і Німеччина. Там батьків теж будуть карати за відсутність щеплень – проект вже внесений до бундестагу.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас