В Абу-Дабі почалося будівництво сонячної електростанції на 1,2 ГВт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Абу-Дабі почалося будівництво сонячної електростанції на 1,2 ГВт

Енергетика
578
Управління Абу-Дабі з електрики і водопостачання (ADWEA) залучило необхідне фінансування – $872 млн – для будівництва сонячної електростанції, яка стане другою в світі за потужністю. Будівництво закінчиться в другому кварталі 2019 року.
ADWEA залучило $650 млн кредитних позик терімном на 25 років від чотирьох японських, двох французьких і одного місцевого банку, причому провідним організатором угоди виступив японський Bank of Tokyo Mitsubishi, пише Reuters. Решту $222 вніс концерн-забудовник, який об’єднує китайського виробника сонячних панелей JinkoSolar і японську компанію Marubeni.
Будівництво сонячної електростанції потужністю 1,177 ГВт почнеться негайно і буде закінчене в другому кварталі 2019 року. Електростанція стане другою в світі за потужністю після китайського сонячного парку в Нінсі на 2 ГВт, який будує компанія Minsheng New Energy Investment. Будівництво китайської станції, що складається з 6 млн сонячних панелей, почалося а квітні 2015 року, а в червні минулого року проект вже був завершений наполовину.
У вересні минулого року JinkoSolar і JinkoSolar запропонували на аукціоні в Абу-Дабі найнижчу на даний момент ціну на сонячну енергію – 2,42 цента за кВт/год. За прогнозом дослідницької компанії GTM Research, цього року ціна на енергію сонця може опуститися нижче 2 центів за кВт/год, що зробить сонячну енергетику ще більш конкурентоспроможною.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас