Україна стала активніше експортувати свинину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна стала активніше експортувати свинину

Аграрний ринок
588
За підсумками січня-квітня 2017 року Україна імпортувала менше свинячих субпродуктів і сала в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Водночас, обсяги експорту цих товарних груп, навпаки, перевищують показники 2016-го за відповідні місяці. Про це повідомляють аналітики Асоціації “Свинарі України”.
Так, обсяги експорту морожених свинячих субпродуктів (ніг, вух, голів та ін.) до В’єтнаму (51%) і Гонконгу (44%) зросли на 75%, а валютні надходження від таких торгових операцій – в 2,7 раз. При цьому імпорт відповідної категорії продуктів скоротився на 19,2% в натуральному вираженні і на 20% в грошовому еквіваленті. Тому за підсумками січня-квітня в Україну з країн Європи завезли 2,1 тис. тонн свинячих субпродуктів, що на 28,6% менше, ніж експортували.
“Хоча по зовнішній торгівлі свинячим жиром Україна залишається “в мінусі” (імпортували 11,2 тис. тонн, а експортували 14,7 т), однак Грузія і Казахстан провляють зацікавленість в українській продукції. Тому за першу третину 2017 року за кордон поставили на 10% більше, ніж у відповідному періоді 2016-го, а сукупна вартість відвантаженого зросла більш ніж наполовину – до 15,6 тис. дол. США”, – зазначають аналітики.
Нагадаємо, що за січень-квітень на внутрішній ринок надійшло 0,7 тис. тонн свіжої, охолодженої і мороженої свинини, вдвічі поступається обсягам м’ясної сировини, ввезеним в відповідний період 2016-го.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас