Polaroid придбав польський мільярдер українського походження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Polaroid придбав польський мільярдер українського походження

Фондовий ринок
1034
Один з найбільш відомих у світі культових брендів в галузі миттєвої фотографії Polaroid придбав польський мільярдер українського походження В’ячеслав Смолоковський.
«В’ячеслав Смолоковський став власником контрольного пакету акцій компанії, яка, в свою чергу, є власником бренду Polaroid, колишнього лідера в галузі миттєвої фотографії», — йдеться в повідомленні.
Кілька років тому син Смолоковського, Оскар, став власником останньої в світі фабрики фотоплівки Polaroid. Саме завдяки йому досі можна купити касети для фотоапаратів, що дозволяють робити моментальні знімки старими моделями.
Сама компанія Polaroid збанкрутувала в 2001 році, тоді контроль над нею перейшов до кредиторів. Кілька років тому вона почала поволі повертатися на ринок, виробляючи цифрові фотоапарати з можливістю миттєвого друку фотографій.
Повернення Polaroid, можливо, є не надто ефектним, але компанія виробляє і продає нові моделі фотоапаратів, відеокамер і різних аксесуарів до них.
Фотокамера, яка друкує квадратні фото, була мрією мільйонів українців. Однак її (як і Kodak) перевершила в конкуренції цифрова фотографія.
Варто відзначити, Смолоковський є польським підприємцем і інвестором українського походження. Він має акції в енергетичному, біотехнологічному секторах і в нерухомості. Його бізнес-партнером є Гжегож Янкилевич.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас